tisdag 18 maj 2010

Vilken kanonhelg!

Vädret som jag beställde i januari leverarades som det var bestämt. :-) Janni och jag åkte upp redan på onsdag kväll eftersom Stefan skulle upp vid 12 efter att ha jobbat nattskift och iväg på eftermiddags kl. 14. På torsdag eftermiddag började de som skulle vara med droppa in för att installera sig. Vi trampade upp en uppletanderuta och tränade med dem som var på plats. Efter detta började att vara dags för att grilla och bestämma vad vi skulle träna på fredagen. På fredag morgon vaknade jag 06.30 av en jäkla smäll det var åskan som drog in över oss med regn. Vid 9-tiden hade det slutat regna och vi körde norrut mot Nordmalings Brukshundklubb för att lägga spår. Efter att vi lagt dem åkte vi till klubben för att träna lite och dricka kaffe. När jag gick ut Chilis spår kom solen och det blev otroligt varmt och skönt. 20 grader varmt trodde då inte jag att vi skulle få eftersom det i förra veckan höll sig runt 5 grader.
Här sitter vi efter att ha lagt ut spåren och på bilden nedan har det gått ca 3 timmar och man kan se hur gräset har formligen har skjutit upp ur marken.
Det är samma plan samma dag. Otroligt!
Lillemor och Nova tränar inkallning.

Här är Lillemor på väg att gå på sitt spår.

Här är de på väg.......

Här har Morris och Göran kommit tillbaka från sitt spår och Carina lägger ut sele och lina till Izor.

Här är det Birgitta som ska visa hur lätt man kastar ut linan om man har lindat upp den rätt. Hmmmm! Hur gick det, Birgitta?

Här Carina på väg med Izor som är skymd bakom träden.
Efter att vi alla gått våra spår åkte vi till klubben för att äta lunch och träna lydnad.

Platsliggning

Junior

Niko

Birgitta och Niko

Lillemor och Nova

Jessica, Carina och Izor
När vi tränat klart tog vi en runda i Nordmaling för att handla lite mat och dryck. Det var mycket nöjda hussar och mattar och mycket trötta hundar som letade sig tillbaka till Fillingen för att ta en liten siesta innan det var dags för mat. En bil kom körande in på området och parkerade utanför vår stuga och ut klev Anna, Lars och Arnbjörn. Gissa hur förvånad jag blev? De hade åkt på utflykt från Hassela för att hälsa på och för att få träffa trevliga hundar. De hyrde in sig på campingen över natten för att följa med oss och träna på lördagen. När Stefan slutat jobbet åkte jag och hämtade honom så att han också fick vara med.

Lördagen startade med avfärd till flygplatsen i Gideå där Ö-viks Brukshundklubb har sina spårmarker. Efter ha åkt på mycket leriga och lösa skogsvägar kom vi fram och kunde lägga vår spår. Lillemor, Nisse och Nova bestämde sig för att träna rapport med Birgitta, Göran och Niko och det gick jättebra för båda hundarna. Vi som la spår till våra hundar vara alla jättenöjda med deras bedrifter. Lunchen åt vi på stranden till sjön Skillingen i ett helt underbart väder! 23 grader!
Arnbjörn badade i det oerhört kalla vattnet.

Vi andra nöjde oss med att sola. Janni, Stefan, Birgitta, Göran,Anna, Nisse och Örjan.

Lars, Monica, Håkan och Birgitta.

Örjan, Jessica, Carina och Anna.
Efter lunchen åkte vi in till Husum för att träna lydnad i Degersjön. Värmen började nu att ta på oss alla, hundarna var jättetrötta efter lydnaden så vi packade ihop och åkte till Fillingen.
Så här trött var Junior efter 2 dagars hårt arbete i första värmen.
Efter detta var vi alla redo för en dusch det är första året vi inte bastar och det tror jag var klokt. Vi hade nog somnat med hakan på på tallriken och vem vill det?
Grillen tändes och lämpligt till att glöden var perfekt så kom Veronica, Stig och Smilla och gjorde oss sällskap för lite hundsurr och god mat.

Grillmästarna!

Äntligen mat!

Kvällen avslutades som vanligt med Fozaso's Quiz där det gäller att veta så mycket som möjligt om våra hundar och rasen.
Årets vinnare blev Nisse! Tur eller skicklighet? Det är det faktiskt ingen som vet :-)

Summeringen av helgen för min del är att det har varit en kanonhelg! Trevliga människor och hundar och ett kanonväder. Tack för att ni kom!
Jag hoppas att vi ses nästa år!
Resten av bilderna kommer jag lägga upp i min pixbox. http://www.fozasos.pixbox.se/

8 kommentarer:

Gunhild o Bengt sa...

Synd att vi inte kunde vara med iår! Men ibland så kör det liksom ihop sig!

Birgitta sa...

Tack själv för en väldigt lyckad helgen. Niko och Morris var regält trötta när de kom hem

Lillemor sa...

Tack för en kanon helg vi längtar redan till nästa år.

Anonym sa...

Roligt att ni fick en sån fantastiskt väder på er helg, och all snö var borta det trodde man inte tidigare här i vår. ha de bra. Nina

Annica sa...

Va trevligt ni verkar haft det :) Mycke hundträning, god mat & mys.

Hare bäst!!

Linda Kiwi o Nio sa...

Åhh vad underbart det ser ut! Trist att jag inte kunde vara med det hade nog inte bara jga utan även hundarna uppskattat men hoppas i af jag träffar ngr av er i sommar :)

Kramar från pappa Nio m flock

Anne-Li sa...

Åh, så härligt! Man blir ju inte minsta avundsjuk... (ups, vad näsan växte nu)
Ni verkar ha tränat flitigt i år!!! :)

marie å ture sa...

Avis, avis,avis!!! Ni har haft det riktigt härligt ser vi =))